Min familj består förutom mig själv av min man Göran som avled 2011, 2 utflugna barn och 3 barnbarn. Jag bor i hästmetropolen Flyinge utanför Lund i Skåne. Göran vigde sitt liv åt hästar och jag arbetar 50% som undersköterska.

Det har sedan barnsben funnits hundar av olika raser i mitt liv. 1985 fick jag min första Cairn. Det var Kullehus Azza som jag fick som fodertik av min syster. Jag började på allvar med utställning och avel när jag köpte Hjohoo’s All Hjoré Loving, kallad Nelly, av Elisabeth Theodorsson. Hon blev champion och två av hennes avkomma blev också champion.

 
Här bor vi.
 

Jag med valp.
Jag föder upp Cairn i liten skala efter utställningsmeriterande hundar. Jag arbetar efter Cairnterrierklubbens avelsrekommendationer och självklart hjälper jag till att trimma hundarna åt mina valpköpare. Jag har 1-2 kullar valpar per år och för närvarande har jag 4 tikar hemma men jag har ingen kennelanläggning. Jag vill ha ett mindre antal hundar som kan leva ett vanligt hundliv med långa promenader, lek och bus. Jag brukar delta på 10-15 utställningar per år och tränar också viltspår med mina hundar. Agility är också något som alla Cairn tycker är roligt.

Målsättningen är att föda upp Cairn som är sunda och rastypiska och där sätter jag mentaliteten främst. Valparna levereras avmaskade, veterinär besiktade, vaccinerade, id-märkta med chip och försäkrade mot dolda fel. Jag bjuder på 1års-medlemskap i Cairnterrierklubben och boken Världens bästa kompis. Självklart ställer jag upp med livslång support det ska kännas tryggt med sin nya familjemedlem.

Cairnterriern är behändig i storlek, matåtgången är måttlig, den fäller inte, är lättlärd men envis och är alltid pigg på lek men kan lika snabbt koppla av. Den är med andra ord en sann glädje spridare.

Vill man fördjupa sig i Cairnterriern rekommenderar jag boken ”Världens bästa kompis” av Maud Montgomery-Bjurhult.


Lek i trädgården.

 
 

Birgitta Wellenius-Lindstrand | Haga Flyinge 1786 | 247 93  Flyinge
Mobil. 0703 - 816427 | E-post. birgitta@hagahus.com